Marc Morris

Schepen, Lijsttrekker

  65 jaar

  Mandaat huidige legislatuur: Eerste schepen
  Bevoegdheden : Openbare Werken (grote infrastructuurprojecten), Mobiliteit, Patrimonium, Wonen, Ontwikkelingssamenwerking, Milieu – Gezondheid – Luchtkwaliteit, Erfgoed

  Als jurist heb ik in de voorbije veertig jaren een mooie loopbaan opgebouwd bij de Vlaamse overheid. In 2013 was ik als secretaris-generaal bij het Ministerie van het Vlaamse gewest verantwoordelijk voor alle diensten rond Welzijn, Gezondheid en Gezin. Een job waarin ik heel veel heb kunnen realiseren en het Vlaamse welzijnsbeleid mee vorm heb kunnen geven.

  Een twintigtal jaren ben ik al schepen in Bertem, o.a. van jeugd en onderwijs. Ik stond toen mee aan de wieg van de opstart van de speelpleinwerking Katastroof en de Brevo trektochten.
  Ook de eerste moderniseringswerken aan oude gemeentescholen werden toen doorgevoerd.

  Niets is mooier dan om je te kunnen inzetten voor je eigen gemeente, zo leerde ik toen.

  Daarom zette ik in 2013 mijn beroepsactiviteiten in Brussel volledig stop om me als eerste schepen helemaal aan de gemeente te kunnen wijden. Mijn Brusselse ervaring met complexe dossiers heeft me in de gemeente sterk geholpen. In een kleine gemeente hebben we sterke schepenen nodig.

  Dossiers evolueren steeds traag, maar in de voorbije jaren hebben we grote vooruitgang kunnen boeken. Ik zet mijn werk graag verder tijdens de volgende bestuursperiode 2019-2024.

  (Gewezen) beroep: Eresecretaris-generaal Vlaamse Overheid, Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin