Politiek en beleid gaat over meer dan putjes vullen in de weg en genoeg onder de mensen komen. Het komt er niet alleen op aan om er bij te zijn, ook om de juiste dingen te doen. Niet alleen om de inwoners tevreden te stellen, maar ook om een visie uit te dragen.

Waar willen we heen met onze gemeente? Waarvan dromen we? Moeten we wachten tot er problemen opduiken om er iets aan te doen of moeten we nu al werk maken van de problemen van morgen? Hopen we dat alles min of meer hetzelfde kan blijven (dat lukt toch niet) of maken we duidelijke keuzes? Waar moeten we echt aan werken in de komende jaren?

Natuurlijk hebben we daar als CD&V Bertem duidelijke ideeën over.

Maar in deze publicatie willen we als CD&V vooral vragen stellen. We willen u als inwoner van Bertem, Leefdaal en Korbeek-Dijle prikkelen om mee te denken. Wat vindt u belangrijk? Niet alleen over de hele korte termijnvisie, ook - en vooral - over de visie op lange termijn. Een verstandig beleid gaat verder dan enkel de problemen van de dag oplossen.

Grote verbeteringen vragen een lange aanloop. Hoe dromen we dat Korbeek-Dijle, Bertem en Leefdaal er uitzien in 2030? De aanloop naar die droom begint binnenkort …

De vragen hieronder zijn gerangschikt per thema. Sommige vragen zijn braaf, andere zijn gedurfd. Een vraag stellen is niet hetzelfde als een mening geven. Een vraag niet durven stellen, dat is pas verkeerd. Ook op moeilijke vragen zijn moedige antwoorden te geven.

Wij zijn erg benieuwd naar uw meningen en antwoorden. Mail ze ons op 2030@cdenvbertem.be, stuur ons uw commentaar op adres Hertwinkel 9 (3061 Leefdaal) of Bosstraat 11 (3060 Bertem), spreek een lokale CD&V-er aan of geef een reactie op onze website. Uw input draagt bij tot de basis van onze visie.
Onze visie zal mee de basis vormen van hoe het beleid in Bertem, Leefdaal en Korbeek-Dijle vorm zal krijgen na 2018.

Doe mee! We houden iedereen op de hoogte en zeker wie zijn meningen met ons deelt.