Wie toont de weg?


woensdag, 4 april, 2012
Wie toont de weg?

Voor het nieuwe gemeenschapscentrum in Leefdaal stond een tijdje een infobord van het sociale huis in Bertem. Op het sociale huis in Bertem staat een plakkaat voor de nieuwe appartementen die 100 meter verder komen. De regionale zender ROB maakte hierover een hilarische reportage waarbij met heel Bertem de draak werd gestoken …

Ook met de wegomleidingen blijft het mis lopen. Ondanks het feit dat de Tervuursesteenweg in Bertem al lang open is, blijven de wegomleidingen voor het bereiken van de handelaars staan. Wie de woningen in de Dorpstraat in Sint-Verone wil bereiken, moet op goed geluk af rijden want wegwijzers ontbreken.

Het plaatsen van het juiste bord op de juiste plaats zou eigenlijk niet moeilijk mogen zijn. Wie er een beetje aandacht voor heeft, kan onmiddellijk opmerken dat een omleiding niet goed in mekaar zit. Probleem is dat in Bertem niemand er zich voor verantwoordelijk voelt of durft te voelen. De problemen met de omleidingen liggen politiek erg gevoelig. Wie er opmerkingen durft over te maken, krijgt te horen dat het fel wordt overdreven. En zo blijft dus alles (even slecht aangeduid) als het was.